2013.01.12. 15:15
Blog újraéledés rozmaringos kukoricakrémlevessel
A Levesben volt egyszer és annyira megkívántam, hogy gyorsan legoogliztam miként lehet kukoricalevest készíteni.
Chili és vanília recept volt a legszimpibb, úgyhogy innen inspirálódtam:
http://chiliesvanilia.blogspot.hu/2008/08/parmeznos-kukoricakrmleves-espelette.html
Anyagigény:
1 charlotte hagyma
2-3 szál újhagyma
1 szál szárzeller
fagyasztott kukorica
1 rozmaring szál
1 közepes fej krumpli
tejszín
vaj
tejföl (opcionális)
1-2 dl fehérbor (teljesen opcionális)
só, bors
ételízesítő (Vegeta-szerű, de én a DM-es sónélküli bio ételízesítő mixet használom akkor ha épp semmilyen alaplé nincs kéznél)
A történet:
Most úgy csináltam, hogy vajon üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymákat és a zellert.
Ha megvan, picit megpuhult, jöhet rá a rozmaring és az kockára vágott krumpli.
Vízzel felönt, só-bors, ételízesítő. Ez az alaplé helyettesítő. Adtam hozzá kb 1-1,5 deci fehérbort, mert pont volt a hűtőben bontva és szerintem jól mutat vele.
10-15 percig főztem, utána ráment a fél csomag fagyasztott kukorica.
Még 10-15 perc főzés. Kellett még hozzáadnom vizet és sót-borsot és adtam hozzá Jamie Oliver kakukkfüves-citromos fűszersót is.
Hagyom picit kihűlni, leturmixolom, adok hozzá tejszínt meg egy kis tejfölt és kész is.
Elég sűrű cucc, amit a víz mennyiséggel lehet alakítani.
Tetejére parmezán és nachos és szevasz.
Állat jó cucc.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.